Excite

Zo kun je een kortlopende annuleringsverzekering vergelijken

Wie op vakantie gaat, wil natuurlijk het liefst gewoon aan de reis beginnen. Maar wat als je ziek wordt of een familielid overlijdt? Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je uiteindelijk toch niet in staat bent om op dat moment op reis te gaan. Met een annuleringsverzekering voorkom je dat je op zo'n moment al je geld kwijt bent. Maar hoe vind je de beste deal? Door een kortlopende annuleringsverzekering te vergelijken.

Belangrijke aandachtspunten

Bij een kortlopende annuleringsverzekering vergelijken zijn een aantal zaken belangrijk. Wanneer mag je aanspraak maken op je annuleringsverzekering? Als je al op reis was en halverwege terug moet, krijg je dan geld terug voor de gemiste vakantiedagen? Krijg je geld terug als je excursies en dergelijke niet hebt kunnen volgen? Krijg je geld terug bij vertraging? Voor de eerste vraag is belangrijk: in veel gevallen krijg je alleen geld terug als een naaste familielid overlijdt, zoals je ouders of broers of zussen. Maar als je ook terug wilt bij een sterfgeval buiten de familie, bijvoorbeeld van een vriend(in), dan moet dit wel gedekt worden. Ook is het handig als je geld terug krijgt op het moment dat je reisgenoot de reis annuleert, waardoor je ineens alleen op vakantie zou moeten.

Online vergelijken

Het lijkt alsof je op veel dingen moet letten bij het vergelijken, maar dat valt wel mee. Via Independer.nl kun je de kortlopende annuleringsverzekeringen van grote verzekeraars op een rijtje zetten. Vaak wordt direct al aangegeven wat wel en wat niet onder de dekking valt. Kies een paar favorieten, lees daarvan ook de kleine lettertjes en sluit je verzekering af!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020