Excite

Informatie over de kortlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Wanneer je eigenlijk niet echt vaak op reis gaat, maar nu toch een keer ergens heen gaat, wil je natuurlijk wel verzekerd zijn. Er kan immers van alles gebeuren op vakantie wat je niet had voorzien. Bij de kortlopende reisverzekering betaal je alleen voor het aantal dagen waarop je op vakantie gaat. Hoeveel je betaalt is per aanbieder verschillend, maar vaak zit je rond een euro of iets meer per dag.

Is het wel goed verzekerd?

Niet iedereen is te spreken over de kortlopende reisverzekering, want ze zijn bang dat het geen goede verzekering is in vergelijking met de doorlopende reisverzekering. Dit is onzin. De kortlopende reisverzekering is net zo goed en verzekert je voor precies dezelfde zaken.

Aanvullend verzekeren

Net als bij de doorlopende reisverzekering kun je er bij de kortlopende reisverzekering voor kiezen om je aanvullend te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een wintersport, een werelddekking of medische kosten. Logischerwijs kost je verzekering dan ook meer geld. Vaak moet je ook de annuleringsverzekering apart afsluiten en zit dit niet bij de kortlopende reisverzekering inbegrepen.

Waar afsluiten?

Bij veel reisaanbieders kun je tijdens het boeken aangeven of je je ook meteen wilt verzekeren voor de reis. Dit is dus heel makkelijk en kost amper wat van je tijd. Je kunt altijd de voorwaarden van de reisverzekering bekijken. Wil je toch liever een andere aanbieder? Ook dat is mogelijk, geef dan bij het boeken van de reis aan dat je je niet wilt verzekeren, maar sluit een reisverzekering af bij de aanbieder van je keuze.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021