Excite

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Op vakantie kan er altijd wat vervelends gebeuren, zelfs op een weekendje weg. Om je te verzekeren tegen ongevallen, diefstal of schade tijdens de vakantie sluit je van te voren een reisverzekering af. De goedkoopste verzekering vind je door je kortlopende reisverzekering te vergelijken met met andere verzekeraars. Zo kies je het voordeligste pakket.

Voorkom hoge rekeningen achteraf

Om vervelende financiële verrassingen achteraf te voorkomen is het verstandig om voor je vakantie of weekendje weg een reisverzekering af te sluiten. Als je weinig op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering meer dan voldoende.

Verschillen in kortlopende reisverzekering vergelijken

Er bestaan veel verschillende kortlopende reisverzekeringen. De meeste verschillen zitten in de dekkingsgraad. Basisverzekeringen dekken over het algemeen bezittingen zoals een laptop, foto- en filmapparatuur en reisdocumenten tot een bepaalde waarde. Als je reist met dure spullen, is het beter om een uitgebreider pakket af te sluiten. Ook extra reis- en verblijfskosten die je moet maken bij een ongeval of ziekte worden vaak standaard vergoed. Ga je risicovolle activiteiten ondernemen tijdens je vakantie zoals bergbeklimmen of duiken? Dan moet je goed controleren of ook ongevallen bij deze sporten gedekt worden door je verzekering.

Maatschappijen vergelijken

Het voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat je bij je volgende vakantie weer een andere reisverzekering kunt afsluiten bij een maatschappij die beter past bij je vakantiewensen. Daarom is het zinvol om verschillende verzekeringsmaatschappijen en hun kortlopende reisverzekeringen te vergelijken voordat je een verzekering afsluit. Hiervoor zijn handige tools op het internet te vinden, zoals via independer.nl. Hier kun je ook meteen de reisverzekering afsluiten.

Vergelijken kortlopende en doorlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is vaak voordeliger als je minder dan twee weken per jaar op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering biedt aan de andere kant een bredere dekking, omdat je langer verbonden bent aan de maatschappij. Als je een kortlopende reisverzekering zoekt is vergelijken met doorlopende reisverzekeringen dus ook bepaald geen slecht idee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021