Excite

Wat kost een begrafenis gemiddeld?

In 2009 kostte een begrafenis gemiddeld 5.750 euro. In 2011 kost een begrafenis gemiddeld 7.000 euro. De verwachting is dat deze kosten alleen maar zullen stijgen!

Kostenposten van een begrafenis

Een begrafenis bestaat uit verschillende kostenposten. Het makkelijkste is om naar een begrafenisondernemer te gaan. Deze zal je veel werk uit handen nemen. Gemiddeld rekent een begrafenisondernemer 1.500 euro voor zijn diensten. Bijkomende kosten zijn onder andere het opbaren en de verzorging van de overledene, de lijkwade en de kist. Je hebt kisten van 400 euro, maar ook van 1.500 euro. Een crematie kost gemiddeld 1.200 euro. Een begrafenis is over het algemeen een stuk duurder. Behalve de kosten voor het graf, kopen nabestaanden ook doorgaans een grafsteen. Verder heb je nog allemaal kleine kosten die bij elkaar toch aardig aantikken, denk bijvoorbeeld aan het vervoer, de rouwkaarten en de koffie na de begrafenis of crematie.

Kosten van de begrafenis berekenen

Handige sites om zelf uit te rekenen wat je gemiddeld kwijt bent aan een begrafenis zijn bijvoorbeeld Uitvaart.nl en Diksdirect.nl. Je vult je wensen in en aan de hand daarvan krijg je een berekening te zien.

Een begrafenis financieel regelen voor je nabestaanden

7000 euro is een hoop geld en veel begrafenissen vallen nog duurder uit! Wanneer je zelf financieel niks regelt, dan zullen je nabestaanden opdraaien voor de kosten. Veel mensen willen daarom de kosten voor hun begrafenis goed regelen voor hun overlijden.

De meeste mensen sluiten een uitvaartverzekering af. Iedere maand of kwartaal betaal je een bedrag aan de verzekeraar. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van je leeftijd en het te verzekeren bedrag. De hoogte van het te verzekeren bedrag mag je zelf bepalen. Lees elders op Excite wat een uitvaartverzekering ongeveer kost.

Wanneer je komt te overlijden, zal de uitvaartverzekering dit geld uitkeren aan je nabestaanden of aan een begrafenisondernemer, zodat de begrafenis geregeld kan worden. Bekende uitvaartverzekeringen zijn Dela en Yarden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021