Excite

Wat kost een uitvaartverzekering?

Aan de financiële gevolgen van een overlijden denken we liever vroeg dan laat. Wil je financiële problemen vermijden, dan is een uitvaartverzekering meestal pure noodzaak.

Kostprijs uitvaart stijgt fors

Een doorsnee uitvaart kost gemiddeld 8000 euro, zo blijkt uit recent onderzoek. Bij een overlijden worden alle bankrekeningen minstens twee maanden geblokkeerd. Voor velen een struikelblok. De komende jaren verwacht men dat de prijs van een uitvaart kan stijgen tot 13000 euro.

Uitvaartverzekering meer dan financiële tussenkomst

Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een uitvaartverzekering. Wat is het principe van een uitvaartverzekering en, minstens even belangrijk, hoeveel kost een uitvaartverzekering? Een uitvaartverzekering bleef lange tijd beperkt tot de financiële kosten van de uitvaart. Meer verzekeraars bieden nu extra diensten aan om onze allerlaatste wens te vervullen en het afscheid zo sereen mogelijk te laten verlopen.

Drie verschillende formules

Een uitvaartverzekering bestaat in drie verschillende formules:

  • Kapitaalsverzekering: Het bedrag dat na overlijden wordt uitbetaald, wordt vooraf vastgelegd. Begunstigden zijn meestal de partner, of de kinderen, en het kan zelfs de begrafenisondernemer zijn. Wordt het verzekerde bedrag jaarlijks geïndexeerd? Enkele verzekeraars bieden hun verzekerden jaarlijks een aandeel in de winst.
  • Naturapolis: Een uitvaartverzekering in natura. De begrafenisondernemer stuurt alle rekeningen naar de verzekeraar die alles regelt.
  • Kapitaalsverzekering en naturapolis: Combinatie van beiden. Naast naturadiensten, keert de verzekeraar ook een kapitaal uit. Blijft er uiteindelijk een bedrag over, dan krijgt de begunstigde dit uitbetaald.

Wat kost een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering hangen af van het verzekerde bedrag en van onze leeftijd. Hoe vroeger we ermee beginnen, hoe voordeliger. Dertigers betalen maandelijks zo'n tien euro. Een gezin met twee kinderen, hij 60 en zij 45 jaar, betaalt 70 euro. De kinderen genieten gratis van een uitvaartverzekering tot hun achttiende.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020