Excite

Vergelijk de kosten voor een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is te vergelijken met een investering; je betaalt vooraf een bedrag en dat bedrag kan zich wel eens met een flink rendement terugbetalen. Of het kost je geld, dat kan ook. Toch wegen de kosten voor een annuleringsverzekering vaak niet op tegen de lasten die je hebt als je géén annuleringsverzekering afsluit. Bovendien kun je door slim te vergelijken ook besparen op je verzekering. Dan heb je die winst tenminste al binnen!

Vergelijkingssites

Om de kosten voor een annuleringsverzekering te vergelijken, hoef je niet bij elke verzekeraar te controleren wat een verzekering kost. Dat kan natuurlijk wel, maar websites als Independer.nl zijn er op ingericht je die moeite te besparen. Het enige dat jij hoeft te doen is wat gegevens over je vakantie invullen en je krijgt vervolgens een overzicht van mogelijkheden. Let op: veel aanbieders bieden een annuleringsverzekering alleen aan in combinatie met een reisverzekering. Zorg ervoor dat je controleert wat er voor de prijs precies geboden wordt, zodat je geen appels met peren vergelijkt.

Extra kosten

Neem in je vergelijking van de kosten voor een annuleringsverzekering ook eventuele extra kosten mee. Sommige verzekeraars vragen een klein bedrag aan poliskosten. Dit is vaak maar een paar euro, maar als je een verzekeraar vindt die dit niet rekent, dan heb je die paar euro toch maar weer mooi verdiend. Check ook of het aangeboden tarief inclusief assurantiebelasting is; meestal komt dat er namelijk nog bij. Op het moment van schrijven is dit 9%, maar het tarief wordt nogal eens aangepast.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021