Excite

Hoe kun je de kosten van een autoverzekering berekenen?

Als autobezitter ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. Een WA verzekering is verplicht, hiermee wordt de schade de je bij een ander maakt vergoed. Maar je kunt een autoverzekering ook uitbreiden zodat je eigen schade wordt vergoed.

Hoe worden de kosten van een autoverzekering berekend?

De hoogte van een autoverzekering wordt door verschillende factoren bepaald. Allereerst wordt er gekeken naar je eigen gegevens. Wat is je leeftijd en hoe lang heb je je rijbewijs al? Ook je woonplaats kan een rol spelen. Verder wordt er gekeken naar je auto. Hoe oud is je auto, wat voor merk en type is het en wat is zijn waarde? Ook het aantal schadevrije jaren telt mee. Aan de hand van deze gegevens zal een verzekeringsmaatschappij tot de hoogte van de premie komen.

Waar kun je de kosten van een autoverzekering berekenen?

Er zit veel prijsverschil tussen de verschillende autoverzekeringen. Je kunt de kosten van een autoverzekering uitrekenen op de site van de verzekeringsmaatschappij zelf. Bekende verzekeraars met autoverzekeringen zijn onder andere Allsecur, Inshared, Centraal Beheer en Interpolis.

Wil je echt de goedkoopste autoverzekering? Dan kun je op een vergelijkingssite kijken. Je vult al je gegevens in en aan de hand daarvan worden de kosten van de verschillende autoverzekeringen berekend. Op die manier heb je een handig overzicht van de goedkoopste autoverzekeringen. Goede vergelijkingssites zijn bijvoorbeeld Independer.nl en Premie.nl.

Tot slot

Sluit niet zomaar een autoverzekering af en laat je goed informeren. Lees altijd van tevoren de polis en de voorwaarden door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019