Excite

Welke kosten zijn verboden aan Paypal?

Paypal is een veilige manier van online betalen. Steeds vaker kopen we producten en diensten via het Internet, maar creditcardgegevens versturen of bankgegevens uitwisselen met een vreemde is natuurlijk een risico. Voor veel particulieren is Paypal gratis in gebruik, maar in sommige gevallen moet er toch betaald worden. Ook zakelijke gebruikers hebben kosten met hun Paypal account.

Paypal kosten voor particulieren

Paypal wil graag internetbetalingen makkelijker en veiliger maken. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, brengt het bedrijf geen kosten in rekening voor particuliere geldoverschrijvingen, maar er zijn twee uitzonderingen.

De eerste is als je een betaling doet en je hebt te maken met een wisselkoers. Paypal gebruikt de wisselkoers van de detailhandel voor grote hoeveelheden valuta. Daarbij komt nog een commissie voor het omrekenen van de valuta. Wat de uiteindelijke kosten precies zijn, hangt af van het bedrag dat je wilt betalen.

Ook bij betalingen met een creditcard zijn er kosten die Paypal in rekening brengt. Op het moment van schijven is dat 3,5 procent van het bedrag plus een extra betaling van 0,35 euro. Check altijd wat de huidige kosten zijn voordat je een betaling doet. Vaak kun je afspreken wie de kosten betaalt: de ontvanger of de betaler. Regel dit voorafgaand aan je aankoop.

Paypal voor bedrijven

Misschien heb je een webshop waarin je producten en diensten aanbiedt? Dan kan het voordelig zijn om klanten aan te bieden dat ze kunnen betalen met een Paypal account. In samenwerking met Paypal Zakelijke Services kun je tools installeren op je website, zoals het winkelwagentje, of andere manieren om betalingen te regelen. De kosten zijn hier wel hoger dan bij privé-overschrijvingen.

Paypal kosten voor bedrijven

Afhankelijk van hoeveel geld je verdient via Paypal, moet je een percentage afdragen. Per transactie betaal je een standaardtarief van 0,35 euro en daarbij komt nog een bedrag dat afhankelijk is van de betaling. Hoe hoger het bedrag, hoe kleiner het percentage kosten dat je aan Paypal moet afdragen. Als je een zakelijk verbond aangaat met Paypal, dan kunnen de kosten nog gedrukt worden. Kijk voor meer informatie op de website Paypal.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020