Excite

Kun je goedkoop lenen?

Een belangrijke vraag is natuurlijk: kun je goedkoop lenen? Het simpele antwoord is: nee. Als je geld leent moet je uiteindelijk altijd meer betalen dan het bedrag dat je hebt geleend. Het is dus niet goedkoop, aangezien het je altijd geld kost. Toch zitten er enorm veel verschillen in het lenen van geld. Dit heeft vooral te maken met de rente die je kwijt bent.

Er zijn allerlei soorten leningen die je kunt afsluiten. Je hebt de persoonlijke lening, het doorlopend krediet en natuurlijk de hypotheek. Ook heb je de flitslening, waarbij je een paar honderd euro kunt lenen. Iedere leningsvorm heeft andere voorwaarden, dus het is handig om deze sowieso altijd te raadplegen.

Om de goedkoopste lening te vinden voor het bedrag dat je nodig hebt, is het verstandig om de verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Bekijk wat de voorwaarden zijn en hoeveel rente je moet betalen. De voorwaarden zijn ook erg belangrijk, omdat hier zaken instaan die misschien nog meer geld kosten. Zorg dus dat je hiervan op de hoogte bent.

De goedkoopste manier is natuurlijk om geen geld te lenen. Het is dan ook aan te raden om kritisch te kijken naar het bedrag dat je nodig hebt en de reden waarom je het nodig hebt. Is het wel echt noodzakelijk of kun je het ook weglaten? Probeer dus te bedenken of er makkelijkere en goedkopere oplossingen zijn, zodat je het aanvragen van een lening kunt voorkomen.

Afbeelding: Flickr account free-stock

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020