Excite

Laatste show voor Christian Lacroix

Voor Christian Lacroix is een donkere periode aangebroken. Het modehuis van de Franse couturier is failliet en inmiddels heeft hij zijn laatste show opgevoerd. De rouwstemming die bij het modehuis heerste, voerde ook de boventoon in de laatste collectie.

Op de catwalk werden met name zwarte kledingstukken getoond. Van getailleerde zwarte satijnen jasjes tot lange zwarte jurken, gemaakt van mousseline. De uitnodiging van de show was geheel in stijl en leek wel wat op een rouwkaart. Christian Lacroix is het eerste modehuis dat zijn deuren moet sluiten vanwege de economische crisis. Volgens sommige kenners zou de crisis echter niet volledig verantwoordelijk zijn voor het faillissement van het modemerk. Een overname in 2005 zou al voor de eerste tekenen van de ondergang hebben gezorgd.

Over het algemeen waren de kledingstukken van Lacroix erg populair, maar ook erg smaakgevoelig. Ze waren prachtig en oogsten altijd veel bewondering, maar werden niet goed genoeg verkocht. Hetzelfde gold voor de andere producten die Lacroix maakte.

Eigenlijk zou er ook helemaal geen geld zijn geweest voor de laatste show van Lacroix, maar vrienden hebben ervoor gezorgd dat er toch 24 verschillende outfits getoond konden worden. Onze eigen Rodrigo Otazu hielp hieraan mee door gratis de benodigde sieraden te leveren.

Of we nu het laatste van Lacroix gezien hebben blijft nog even afwachten. Er zijn nog steeds genoeg liefhebbers die zijn outfits wel graag willen dragen en bovendien is het talent van Lacroix onbetwist. Laten we daarom hopen dat we in de toekomst nog eens wat van hem horen!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021