Excite

Slim onderhandelen voor lage hypotheek rente

Maar weinig mensen kunnen een huis kopen zonder hiervoor te lenen. Een hypotheek is dan ook zo ongeveer de meest gebruikelijke lening in Nederland. Wie een hypotheek heeft, betaalt elke maand hypotheek rente en soms ook een beetje aflossing, afhankelijk van het type hypotheek dat je hebt. Je kunt de hoogte van deze rente verlagen door vooraf slim te onderhandelen over een lage hypotheek rente.

 

Banken verdienen veel geld aan hypotheken; niet alleen het afsluiten levert hen wat op, ook de rente die jij maandelijks betaalt, telt mee. Daarom zullen ze je vanzelfsprekend niet direct de beste deal aanbieden. Als jij een lage hypotheek rente wilt, zul je daarover moeten onderhandelen. Voor je dat doet, is het goed je te oriënteren op de markt. Weet wat de rente doet en bepaal aan de hand daarvan hoe laag je in wilt zetten.

 

Vraag offertes op, zodat je deze kunt gebruiken bij de onderhandelingen met je voorkeursbank. Je zult merken dat ze hier liever niet op in gaan, maar als je dreigt anders een andere bank te zoeken, draaien ze vaak alsnog bij. Maak hier gerust gebruik van. Laat je niet overhalen tot het kiezen van een andere vorm dan je in gedachten had. Als jij graag een vaste rente wilt, dan kun je beter niet overstag gaan voor een lage hypotheek rente die variabel is. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Werkt de bank echt niet mee? Overweeg dan om daadwerkelijk een afspraak te maken met een andere bank. Uiteindelijk ben jij degene die de lasten moet dragen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021