Excite

Lage rente weerhoudt Nederlanders niet van sparen

  • © Getty Images
De spaarrente is in de afgelopen jaren hard gedaald. Waar men in 2008 en 2009 nog dik vijf procent rente kreeg, komen de rentepercentages op spaargeld nu met moeite boven de één procent uit. Toch weerhoudt dat Nederlanders er niet van om te sparen. Nederlanders blijken door middel van hun spaarrekening toch graag wat grip te houden op de financiën.

Ongeveer 78 procent van het totale vermogen dat in Nederland wordt aangehouden, is te vinden op spaarrekeningen. Dit is het hoogste percentage in Europa. Dat blijkt uit gegevens van vermogensbeheerder Blackrock. Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan dat zij sparen als belangrijkste financiële doel hebben.

Nederlanders geven echter tegelijkertijd aan dat ze inzien dat ze ook wel wat minder spaargeld aan kunnen houden. De meesten vinden 42 procent van wat ze nu hebben ook voldoende. Toch geven veel Nederlanders ook aan in de komende twaalf maanden wel meer te willen gaan sparen.

Over het algemeen zijn Nederlanders positief over hun financiële toekomst. Met 51% die er zo over denkt, zijn ze net wat optimistischer dan de rest van de Europeanen, waar zo'n 47% positief is over de financiële toekomst. Vorig jaar lag het aantal positieve Nederlanders nog op 44 procent, dus daarin is zeker ook een vooruitgang te bemerken ten opzichte van vorig jaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021