Excite

Leer meer over leningen

Hoe snel je ook geld denkt nodig te hebben, je moet wel tijd stoppen in het aangaan van een lening. Het slechtste wat je kunt doen is in een impuls een lening afsluiten. Bedenk daarom eerst waarom je de lening nodig hebt. Is het voor iets wat je echt nodig hebt of voor een aankoop die nog wel even kan wachten? In het laatste geval moet het vanzelfsprekend ook even wachten.

Wil je echter een lening voor iets wat strikt noodzakelijk is, zoals het vervangen van een kapotte wasmachine, dan is het vaak wel gerechtvaardigd. Natuurlijk moet je eerst wel weten wat je kunt lenen. Om te beginnen kijk je naar wat je nodig hebt, daarna kun je controleren dit leenbedrag haalbaar is. Op diverse sites kun je je maximale leenbedrag laten uitrekenen.

Heb je goed voor ogen wat je maximaal kunt en wilt lenen, dan kun je beginnen aan je zoektocht naar een goedkope, betaalbare lening. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van leningen. Vergelijkingssites springen hier ook op in. Zorg daarom dat je eerste stap is om een lijst met veilige kredietverstrekkers te maken. Je kunt dan goed de rentes en andere kosten vergelijken.

Houd bij een lening altijd in gedachten dat het geld kost. Vooraf is het daarom slim om een betaalplan te maken. Wanneer beschik je wel over geld waarmee je de lening kunt aflossen? Ik hoe veel termijnen kun je gaan betalen, en is dit realistisch? Mocht je er uiteindelijk zelf niet uitkomen, dan kun je altijd nog een adviseur raadplegen.

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020