Excite

Lenen in België als nederlander

Waarom lenen in België als Nederlander? Is het in eigen land dan zo moeilijk een lening vast te krijgen? Voor Nederlanders kan het in sommige omstandigheden inderdaad erg aantrekkelijk zijn in België een lening aan te gaan. Meestal is de rente op leningen er iets lager, maar dat is zeker niet de belangrijkste reden om als Nederland te lenen in België.

Negatieve bkr-registratie

Dé reden om in te lenen in België als Nederlander is ongetwijfeld een negatieve bkr-registratie. Dat maakt het voor een Nederlander zo goed als onmogelijk in eigen land een lening af te sluiten. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) uit Nederland is vergelijkbaar met de zwarte lijst die door de Nationale Bank van België wordt bijgehouden. Hierop komt iedereen terecht die een betaalachterstand van minstens drie maanden opliep.

In Nederland komt daarentegen iedereen die een lening afsluit op de bkr-lijst terecht. Zij die steeds tijdig hun lening terugbetaalden, krijgen een positieve bkr-notering. Voor hen is er geen enkel probleem. Nederlanders met een betaalachterstand krijgen een negatieve bkr-registratie, verschillend volgens hun betaalachterstand. Bij iedere leningaanvraag wordt de bkr-lijst nagekeken. Met een negatieve registratie is het onmogelijk een nieuwe lening aan te gaan.

België biedt oplossing

Voor deze laatsten is het aantrekkelijk in België te lenen. Belgische banken en kredietverstrekkers raadplegen de bkr-lijst niet, zodat het niet uitmaakt als je met een negatieve bkr-registratie opgescheept zit. Bij het lenen van grote bedragen, voeren de Belgische kredietverstrekkers wel een uitvoerig kredietwaardigheidsonderzoek uit.

Toch gaat lenen in België als Nederlander vrij gemakkelijk. Meer dan zes procent van het totaal aantal leningen in België gaat naar Nederlanders. Bedenk uiteraard wel dat als je al met een negatieve bkr-registratie zit, het misschien niet meteen verstandig is om een nieuwe lening aan te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019