Excite

Lenen in Duitsland: voordeliger voor hypothecair krediet

Is geld te lenen in Duitsland voor ons Nederlanders dan zoveel aantrekkelijker dan in eigen land? Of zijn de Duitse banken en andere kredietverleners dan zoveel soepeler om een lening af te sluiten dan de Nederlandse?

Duitse kredietverstrekkers zijn minstens even streng

Niets is minder waar. Sinds men in Nederland het BKR in het leven heeft geroepen om de kredietwaardigheid van leningaanvragers te controleren, weten de Duitse kredietverstrekkers perfect waar ze Nederlandse kredietaanvragers moeten doorlichten vooraleer een lening toe te staan. Wanneer je in Nederland alles op alles hebt gezet om een lening te krijgen en dat is niet gelukt, dan gaat dit ook zeker niet in Duitsland lukken. Toch proberen is verloren moeite, want ook de oosterburen zullen je dan geen lening geven.

Lenen in Duitsland voordeliger voor buitenlanders?

Is lenen in Duitsland dan zoveel voordeliger dan bij ons in Nederland? Dat is vooral het geval wanneer je van plan bent om daar een woning te kopen en je een hypothecaire lening (hypotheek) wilt aangaan. Voor het al of niet toestaan van een lening hanteren de Duitsers twee criteria. Ze lenen maximaal tachtig procent van de aankoopwaarde van de woning, en je inkomen speelt uiteraard ook daar een belangrijke rol.

Tot voor kort trokken Nederlanders vooral richting België voor het afsluiten van een lening en dan zeker voor een hypotheek. Daar komt nu dus verandering in. De laatste jaren is in het afsluiten van leningen meer conformiteit ontstaan en meestal ligt in Duitsland de intrest iets lager dan in Nederland. Lenen in Duitsland kan voor Nederlanders dus wel degelijk aantrekkelijk zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019