Excite

Lenen met negatieve BKR registratie

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is gevestigd in Tiel. Het bureau houdt elektronische dossiers bij van alle leningen die in Nederland worden afgesloten. Hiervoor maakt het BKR gebruik van het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Het doel van het BKR is beoordelen of personen voldoende krediet hebben om een lening aan te gaan. Op deze manier wil het BKR voorkomen dat mensen te veel lenen.

Verschillende kredietcontracten worden opgenomen in het CKI. Onder andere leningen, creditcards, gegevens van betaalrekeningen en telefoonabonnementen. Betalingsachterstanden op bepaalde rekeningen worden ook geregistreerd.

Als je een lening aanvraagt, dan controleert de geldverstrekker in de meeste gevallen of je geregistreerd staat bij het BKR. Als blijkt dat je betalingsachterstanden hebt, kan het zijn dat de bank of instelling vervolgens je aanvraag tot een lening weigert. Deze lopen namelijk een verhoogd risico wanneer je verschillende leningen hebt die je niet of moeilijk kunt betalen.

Bij Nederlandse banken is het niet mogelijk om geld te lenen met een negatieve BKR registratie. Bij verschillende andere aanbieders wel. Je kunt contact opnemen met een financieel adviseur en op internet vind je ook leningen zonder BKR toetsing. Zoals geldlenenspoed.nl, voorschotje.nl of amstelgeld.nl. Let wel goed op de voorwaarden van deze leningen! Niet elke aanbieder is even betrouwbaar.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Emilian Robert Vicol

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019