Excite

Lenen zonder BKR toetsing

Wanneer je een lening wilt afsluiten, dan is de kans groot dat de kredietverstrekker je gegevens opvraagt bij het Bureau Krediet Registratie, om te kijken of je schulden of betalingsachterstanden hebt opgelopen. In dat geval kun je bij een bank geen lening afsluiten.

Als je denkt dat je een negatieve BKR notering hebt, zul je dus op zoek moeten gaan naar een lening waarbij dat niet gecontroleerd wordt. Meestal is dat goed mogelijk. Er zijn een aantal aanbieders van leningen zonder BKR toetsing. Natuurlijk is het altijd erg belangrijk dat je er zeker van bent dat je de aflossingen van de lening kunt betalen.

Bepaal daarom vooraf hoeveel geld je per maand terug zult kunnen betalen. Vaak is de rente iets hoger dan bij een lening met BKR toetsing, omdat de kredietverstrekker zonder BKR controle minder zekerheid heeft over de terugbetaling van de lening. Houd er dus rekening mee dat, bij eenzelfde maandlast, de looptijd ook iets langer zal zijn.

Het voordeel van lenen zonder BKR toetsing, is dat je al snel over het geleende bedrag kunt beschikken. De kredietverstrekker hoeft je gegevens immers niet te controleren, en kan daardoor veel sneller werken. Hoe snel je het geld op je rekening kunt verwachten, verschilt per verstrekker.

Voor geldleningen zonder BKR toetsing kun je onder andere terecht bij sommige grote warenhuizen, of bij gemeentelijke energiebedrijven. Voor je eigen zekerheid moet je je altijd goed laten informeren voordat je overgaat tot het afsluiten van een lening. Teken pas als je zeker weet dat je met een betrouwbare kredietverstrekker in zee gaat.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Public Domain Photos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021