Excite

Zo kun je geld lenen zonder rente te betalen

Tegenwoordig kun je voor heel veel dingen geld lenen. Voor een auto die je op afbetaling koopt, voor een huis, voor nieuwe kleding bij een postorderbedrijf, enzovoorts. Bij alle reclames hiervoor krijg je te horen dat lenen geld kost. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Je kunt ook geld lenen zonder rente te hoeven betalen. Lees hieronder de tips.

Leen bij vrienden of familie

De makkelijkste manier om geld te lenen zonder rente te betalen, is het te lenen bij vrienden of familie. Zeker als het niet om grote bedragen gaat, zullen zij geen rente rekenen. Natuurlijk is het wel belangrijk om de lening snel en volgens afspraak terug te betalen, anders zet je daarmee de relatie op het spel. Je kunt de afspraken over de lening voor de zekerheid ook op papier zetten, dan hebben jullie beiden een bepaalde zekerheid.

Leen bij je werkgever

Veel bedrijven bieden de mogelijkheid tot het nemen van een voorschot op je salaris. Dat betekent dat je een (renteloze) lening krijgt, die wordt ingehouden op je salaris. Voor de werkgever betekent dat de zekerheid dat je het terugbetaalt - mits je natuurlijk in dienst blijft - en voor jou is het heel makkelijk. Niet alleen administratief, maar zeker ook omdat je geen rente hoeft te betalen.

Halal-lening

Een halal-lening is nog vrij nieuw en zeker niet overal verkrijgbaar. De islamitische geloofsovertuiging schrijft voor dat je geen rente mag krijgen of betalen. Omdat dat natuurlijk niet wil zeggen dat je nooit geld nodig hebt, kun je geld lenen en het terugbetalen in termijnen. Helemaal gratis is het niet; je betaalt een soort opslag en moet de kosten vergoeden. Winst maken mag namelijk wel.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021