Excite

Je lening afbetaling goed geregeld

De belangrijkste stap in het goed regelen van je lening afbetaling is natuurlijk het goed op papier zetten van de afspraken. Hoeveel heb je geleend? Wanneer zou je beginnen met de afbetaling? In hoeveel termijnen moet het bedrag worden afbetaald? Zijn er consequenties als je een betaaltermijn mist?

Het beste kun je al die afspraken opnemen in een contract. Doe dat ook als je de lening afbetaling moet regelen met een vriend of familielid; je wilt natuurlijk niet dat iets als geld tussen jullie in komt te staan. Bovendien is zo'n contract niet alleen een bepaalde verplichting, maar ook een goede bescherming voor jezelf. Zo voorkom je dat de lener binnen een maand ineens het volledige bedrag terugeist, terwijl jij dat op dat moment misschien helemaal niet kunt betalen.

De tweede stap is natuurlijk je houden aan de voorwaarden van het contract over je lening afbetaling. Als jij je betalingen op tijd doet, dan is de lener ook verplicht zich aan de afspraken te houden. Op het moment dat jij je plichten niet naleeft, loop je het risico op het ineens opeisen van het volledige bedrag, iets waar je ongetwijfeld niet op zit te wachten. Bewaar voor jezelf altijd bewijsstukken van je terugbetalingen, zodat je op elk moment aan kunt tonen hoeveel je al terug hebt betaald. Heb je moeite met het doen van je afbetalingen en zoek je een manier om jezelf extra te motiveren? Maak dan bijvoorbeeld via Tickerfactory.com een teller aan die je vorderingen in beeld brengt. Je zult merken dat je je nog meer in gaat zetten om die teller zo snel mogelijk naar het einde te krijgen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019