Excite

Een lening met BKR registratie aanvragen: kan dat?

Wanneer je geld wilt lenen, dan zal de kredietverstrekker jouw gegevens opvragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Wanneer jij aldaar op een zwarte lijst staat, bijvoorbeeld omdat je een eerdere lening niet volgens afspraak hebt terugbetaald, dan zal je aanvraag waarschijnlijk worden afgewezen. Kan je een nog wel een lening met BKR registratie aanvragen? Wie zochten het voor je uit.

Wat doet het BKR?

Het BKR houdt de gegevens bij van iedereen die ooit een lening heeft gehad. Ook als je een creditcard hebt, heeft het BKR een dossier over jou. In principe is een BKR registratie dus helemaal geen probleem, behalve als je ooit de status van wanbetaler hebt opgelopen. Dit gegeven is tot vijf jaar na het afbetalen van de lening opvraagbaar en heeft vaak tot gevolg dat een lening aangaan binnen die termijn niet mogelijk is.

Wat zijn de mogelijkheden?

Mocht je een lening nodig hebben terwijl je op de zwarte lijst van het BKR staat, dan is het zaak om kredietverstrekkers aan te schrijven. Waarschijnlijk zal een groot aantal je aanvraag afwijzen. Mogelijkerwijs willen anderen je wel geld lenen, maar tegen een verhoogde rente. Om zeker te weten dat je niet teveel betaalt, dien je de offertes die je krijgt goed met elkaar te vergelijken.

Heb je op korte termijn geld nodig, dan kun je ook een minikrediet aanvragen bij bedrijven als cashbob.nl. Je kunt hier een bedrag tot 750 euro lenen tegen een klein bedrag aan servicekosten. Zorg er wel voor dat je dit bedrag binnen deze termijn terugbetaalt, anders komt er een boetebedrag bovenop dat kan oplopen tot enkele honderden euro's!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021