Excite

Lening voor zelfstandigen makkelijker af te sluiten

Zelfstandigen in Nederland hebben het niet altijd even makkelijk; ze vallen niet onder alle voordeeltjes waar mensen in loondienst van kunnen profiteren, maar hebben vaak ook niet de omzetten die ervoor zorgen dat die niet nodig hebben. Ook een hypotheek krijgen was voor zelfstandigen lange tijd een flinke strijd. Laat staan het afsluiten van een lening. Dat laatste is tegenwoordig anders; een lening voor zelfstandigen is dankzij nieuwe maatregelen makkelijker af te sluiten.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het afsluiten van een lening. Zelfstandigen willen investeren, maar hebben het geld niet, ze hebben een bepaald bedrag nodig ter overbrugging, omdat hun klanten niet (op tijd) betalen, of ze willen misschien zelfs wel een andere zaak overnemen en hebben hier wat extra financiële armslag voor nodig. De Europese Investeringsbank heeft inmiddels besloten dat zij zich in wil gaan zetten voor het goedkoper verstrekken van leningen aan zelfstandigen. Dit is een belangrijke ontwikkeling, want dat betekent dat het afsluiten van een lening voor zelfstandigen goedkoper wordt en dus makkelijker haalbaar. Gewone banken rekenen nu nog wel eens woekertarieven, maar dat is straks niet meer mogelijk.

Natuurlijk stelt elke bank wel eisen aan de lening die ze zelfstandigen verstrekken. Zo moet de lening in de meeste gevallen ten goede komen aan het bedrijf en is het ook belangrijk dat er een goed afbetalingsplan wordt afgesproken. Zolang je je daaraan houdt, is er verder niets aan de hand en kun je waarschijnlijk de volgende keer dat je een lening nodig hebt, gewoon weer bij de bank aankloppen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019