Excite

Hoe kun je het beste leningen vergelijken?

'Met lenen moet je oppassen, je weet nooit wat je krijgt'. Dat wordt vaak gezegd, maar is natuurlijk niet helemaal waar. Als je je vooraf verdiept in je lening, dan weet je precies wat je krijgt en kom je niet voor onverwachte, vervelende verrassingen te staan. Daarom is het zaak vooraf leningen te vergelijken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Vergelijk de rente en looptijd

Als je aan de slag gaat met leningen vergelijken, dan hoef je niet direct diep in de voorwaarden te duiken. Maak eerst eens een vergelijking op rente en looptijd en kijk of je aan de hand daarvan al een selectie van bijvoorbeeld drie mogelijke leningen kunt maken. Kijk ook of er verschillende opties zijn. Soms kun je geld voor een verbouwing bijvoorbeeld via je hypotheek lenen en dat is dan weer aanzienlijk goedkoper dan wanneer je dat via een persoonlijke lening zou doen. Vaak kun je op internet snel vinden wat er allemaal mogelijk is. Je kunt een eerste selectie maken door bijvoorbeeld te kijken op Independer.nl.

Lees de voorwaarden

Als je eenmaal een aantal opties gevonden hebt, dan kom je er niet onderuit om ook goed de voorwaarden te lezen en een aantal keren bij verschillende banken langs te lopen. Het is belangrijk dat je op een aantal punten let. Als eerste moet je ontdekken of er sprake is van een actierente. Soms krijg je eerst een aantrekkelijke rente, maar na een jaar wordt die ineens fors omhoog geschroefd. Let ook op boetes bij te laat betalen of bij vervroegd aflossen en kijk of de kosten zomaar verhoogd mogen worden. Heb je vragen? Stel ze dan voor je de lening afsluit!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019