Excite

Hoe kun je leningen vergelijken bij banken?

Hoe kun je het beste leningen vergelijken bij banken? Als je jezelf die vraag stelt, dan ben je in ieder geval al goed bezig. Dat betekent dat je weet dat niet alle leningen gelijk zijn en dat het erg belangrijk is dat je precies weet waar je voor tekent, voor je tekent. Maar het is pas een eerste stap. Wij helpen je daarom met de overige stappen.

Bekijk de tarieven

Het belangrijkste bij een lening is natuurlijk het rentepercentage. Des te hoger het rentepercentage, des te hoger de kosten voor de lening. Als je leningen wilt vergelijken bij banken, dan moet je dus vergelijken op rentepercentage. Via Independer.nl kun je snel en makkelijk een overzicht krijgen. Let op: vaak zijn rentes voor langer lopende leningen lager dan de rentes voor kortlopende leningen. Kijk goed of je geen appels met peren vergelijkt. Ook belangrijk: controleer goed of er sprake is van een actierente. Vaak wordt groots geadverteerd met een superlage rente, maar blijkt uit de kleine lettertjes dat die maar één jaar geldt. Dan ben je uiteindelijk vaak alsnog veel duurder uit.

Lees de kleine lettertjes

Als je eenmaal een top drie of top vijf hebt van leningen die je mogelijk bieden wat je zoekt, dan is het nog een kwestie van de kleine lettertjes lezen. Sla dat niet over: hierin staan juist vaak de zogenaamde addertjes onder het gras. De actierente is daarbij een belangrijke, maar let ook op eventuele boetes bij te late betaling of juist bij vervroegde aflossing. Je weet dan uiteindelijk precies waar je mee instemt en of je daar ook echt akkoord mee bent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019