Excite

Hoe kun je leren sparen?

Veel Nederlanders hebben grote moeite het financiële hoofd boven water te houden en krijgen regelmatig het advies te gaan sparen. Maar zo gemakkelijk is sparen niet, je moet echt leren sparen. Sparen is met name lastig omdat je het plezier van het uitgeven van je geld uitstelt, veel mensen willen dit plezier immers het liefst direct ervaren. Maar hoe leer je nu sparen?

Maak sparen aantrekkelijk

Zorg ervoor dat sparen aantrekkelijker wordt dan het geld direct uitgeven. Zoek een spaarrekening met een hoog rentepercentage, zodat je uiteindelijk meer geld krijgt wanneer je je geld op een spaarrekening zet dan wanneer je het direct uitgeeft. Banken hanteren verschillende rentepercentages, vergelijk deze rentepercentages om de meest aantrekkelijke spaarrekening uit te kunnen kiezen. Zorg er daarnaast voor dat je niet gemakkelijk bij je spaarcenten kunt komen. Veel banken geven je een boete wanneer je je geld op wilt nemen terwijl de looptijd van de spaarrekening nog niet voorbij is. Wanneer je een spaarrekening hebt met een flink hoge boete, maak je het erg onaantrekkelijk voor jezelf om het geld er in een impulsieve bui weer af te halen. De kans dat het geld op je spaarrekening blijft staan wordt vergroot.

Hoe spaar ik?

Wanneer je een goede spaarrekening uitgekozen hebt, begint het daadwerkelijke sparen. Je kunt met jezelf afspreken een vast bedrag per maand over te maken naar je spaarrekening. Je kunt bij veel bankrekeningen instellen dat er op een vaste datum een vast bedrag naar je spaarrekening overgemaakt wordt. Ook kun je het restant dat op je betaalrekening staat overmaken naar de spaarrekening.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020