Excite

Handig om te weten: levensloopregeling 2011

Veel werknemers in Nederland doen mee aan een levensloopregeling. Via die regeling kun je namelijk op een fiscaal aantrekkelijke manier sparen. Je spaarbedrag gaat van je brutosalaris af in plaats van je nettosalaris. Het geld kan later bijvoorbeeld gebruikt worden om een sabbatical te nemen. Omdat de regels nogal eens veranderen, hebben we de belangrijkste hoogtepunten van de levensloopregeling 2011 op een rijtje gezet.

De regeling blijft gunstig

Het belangrijkste dat je moet weten over de levensloopregeling 2011, is dat deze aantrekkelijk blijft. Je stelt het betalen van loonbelasting uit en rekent dit pas af op het moment dat je het geld opneemt. Dit kun je dus het beste doen op een moment dat je - bijvoorbeeld vanwege geringe inkomsten - in een lager belastingtarief valt. Het is verstandig om hier goed naar te kijken, want als je het geld op een ongunstig moment opneemt, lever je er op in. Dat is natuurlijk zonde. Denk ook aan de regels: je mag per jaar maximaal 12 procent van je loon inleggen en totaal mag je maximaal 210 procent van je jaarloon via deze regeling sparen. Als je altijd maximaal inlegt, kun je bijna 18 jaar meedoen aan deze regeling.

Levensloopkorting

De levensloopkorting voor 2011 is vastgesteld op maximaal 201 euro keer het aantal jaren dat je mee hebt gedaan met de levensloopregeling. Die korting krijg je als je het geld opneemt. Het kan dus voorkomen dat de korting zo interessant is, dat de te betalen belasting bijna te verwaarlozen is. Je hebt dan extra voordeel met deze regeling!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019