Excite

Leer meer over lijfrente: direct ingaande financien

Op websites als independer.nl en vergelijk.nl kun je de lijfrente direct ingaande financiën goed vergelijken. Zo weet je welke direct ingaande lijfrente het beste bij je past. Je hebt bijvoorbeeld polissen voor lijfrente die vijf of tien jaar lopen. Daarbij zijn er lijfrentes die je hele leven lang lopen en pas worden uitgekeerd bij overlijden – bijvoorbeeld om je partner in levensonderhoud te kunnen voorzien als jij er niet meer bent.

Wat je eerst moet weten voordat je direct ingaande lijfrentes gaat vergelijken, is waarvoor je de lijfrente wil afsluiten. Wil je dit doen als directe aanvulling op je inkomen, vermogensopbouw voor later, als eenmalige uitkering of als combinatie van de eerste twee? Vervolgens kun je kiezen hoeveel je precies in wilt leggen.

Bij veel aanbieders van direct ingaande financiën geldt een minimumbedrag dat je moet laten verzekeren. Vaak ligt dit rond de vierduizend euro. Heb je dit apart gelegd en kun je het missen, dan kan het een goede investering zijn om het in je lijfrente te investerend. Na het invullen van je inlegbedrag kun je kiezen voor een einddatum van je direct ingaande lijfrente.

Tot slot kun je bij het vergelijken van verschillende direct ingaande financiën kiezen voor het uitkeren bij overlijden. Je kunt ervoor kiezen om bij overlijden niets uit te keren, het eindkapitaal uit te keren of het ingelegde geld te laten uitkeren.

Pas als je al bovenstaande gegevens goed voor jezelf op een rij hebt, kun je goed vergelijken welke direct ingaande lijfrente het beste bij je past.

Afbeelding: Flickr, gebruiker rmgimages

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019