Excite

Je lijfrente omzetten in banksparen

De fiscale regelgeving verandert regelmatig. Zeker als het gaat om speciale regelingen. Dan kan het zijn dat je eerder hebt gekozen voor een gunstig product, dat nu niet zo gunstig meer is. Gelukkig kun je daar iets aan doen; je lijfrente omzetten in banksparen bijvoorbeeld. Dan ben je vaak veel voordeliger uit.

Waarom omzetten?

Waarom zou je je lijfrente willen omzetten in banksparen? Het afsluiten van lijfrente, of een lijfrenteverzekering, was een aantal jaar terug heel gebruikelijk. Het was een mooie voorziening voor later. Voor een pensioen, het aflossen van de hypotheek of iets anders. Maar het rendement op een lijfrentepolis is niet zo hoog meer en de kosten lopen ongemerkt wel op. Banksparen kan een gunstig alternatief zijn. Daarbij komt ook nog eens dat dit gedaan kan worden zonder dat je extra inkomstenbelasting hoeft te betalen.

Verschillende mogelijkheden

Voor je gaat oversluiten, bedenk je eerst wat je wilt: wil je je volledige lijfrenteverzekering overzetten, of ga je erbij banksparen? Ook kun je ervoor kiezen om de lijfrenteverzekering af te kopen en het geld dat daarbij vrijkomt in een bankspaarproduct te steken. Dat kost je overigens meestal wel geld; bij het afkopen moet de afkoopwaarde berekend worden. Die is meestal lager dan de gespaarde waarde, omdat eventuele openstaande kosten daar ook nog vanaf getrokken moeten worden.

Offertes aanvragen

Weet je wat je wilt? Vraag dan offertes aan. Als je enthousiast bent over je eigen bank of verzekeraar, kijk dan ook vooral daar. Dan kun je namelijk meestal wel iets regelen voor de kosten, dat je die bijvoorbeeld niet hoeft te betalen.

Lijfrente omzetten in banksparen

Je lijfrente omzetten in banksparen is iets dat de bank of verzekeraar voor je doet. Houd het proces wel in de gaten en trek aan de bel als je denkt dat iets verkeerd gaat. Dit wil nog wel eens voorkomen. Let er ook op of maximaal de afgesproken kosten in rekening worden gebracht. Ook daar gaat nog wel eens wat fout.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019