Excite

Een losse annuleringsverzekering afsluiten: kan dat?

Als je voor je vakantie een annuleringsverzekering wilt afsluiten, dan is dat heel verstandig. Zo voorkom je namelijk een grote financiële strop op het moment dat je niet op vakantie kunt of onverhoopt eerder thuis moet komen. In de meeste gevallen is de annuleringsverzekering een module die bij de reisverzekering afgesloten kan worden. Maar wat als je nu geen reisverzekering wilt, kun je dan een losse annuleringsverzekering afsluiten?

Niet standaard

Eigenlijk wordt een annuleringsverzekering bijna altijd afgesloten in combinatie met een reisverzekering. Een losse annuleringsverzekering afsluiten is echt een uitzondering. Het kan wel, maar niet bij elke maatschappij en zeker niet tegen elke prijs. Vaak is een losse annuleringsverzekering afsluiten veel duurder dan wanneer deze gecombineerd wordt met een pakket. Daarom is het toch aan te raden om tenminste de prijzen met elkaar te vergelijken. Voor dezelfde som geld beter verzekerd zijn, is toch altijd prettig!

Afspraak maken

Als je toch zeker weet dat je een losse annuleringsverzekering wilt afsluiten, dan kun je hiervoor het best naar een verzekeraar gaan die zich speciaal richt op reisverzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan De Europeesche. Deze verzekeraar kan je in principe elke losse annuleringsverzekering aanbieden die je wilt hebben. Je kunt eerst via het internet wat informatie aanvragen of direct een verzekering afsluiten of een afspraak maken. Wat je ook doet, probeer altijd even te kijken of je de prijs toch nog wat aantrekkelijker kunt maken. Elke paar euro korting die je kunt krijgen, betekent weer een extra lekker broodje of koud ijsje op vakantie!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021