Excite

Maak gebruik van een doorlopend krediet

Er zijn genoeg mensen die hun aankopen bekostigen met een creditcard. Na het einde van elke maand betaal je in ieder geval een vast bedrag per maand totdat het gehele bedrag is afgelost. Dit kan een dure aangelegenheid zijn, omdat je in principe rood staat en je daar flinke rentes over moet betalen (soms tot wel 20%) Een doorlopend krediet kan in veel gevallen een stuk goedkoper zijn, en net zo makkelijk.

Bij een doorlopend krediet kun je continu beschikken over geld, tot aan het maximum afgesproken leenbedrag. Elke maand los je een deel van deze schuld weer af, meestal minimaal 2% van je limiet of uitstaande saldo. Wat je inmiddels hebt afgelost kun je ook weer vrij opnemen. Een ideale manier dus om makkelijk aan wat extra geld te komen als je wasmachine stukgaat! Zit je financieel een stuk krapper en wil je alleen de rente aflossen? Ook dat kan met een doorlopend krediet.

Waar je wel goed op moet letten als je een doorlopend krediet aangaat is het rentepercentage. Dit kan continu wijzigen waardoor lasten kunnen veranderen. Stijgt de rente, dan zul je dus meer aflossen op de rente en minder op de eigenlijke schuld. Hierdoor ben je langer bezig met de totaalsom af te betalen. Sowieso is er wel enige discipline nodig om een dergelijke lening helemaal af te lossen. Immers kun je het afgeloste bedrag ook eenvoudig weer opnemen.

Financiële instellingen spreken vaak over een theoretische looptijd. Bij deze looptijd gaat men uit van een gelijkblijvende rente. In de meeste gevallen zal de rente wijzigen, hierdoor zal de looptijd van je doorlopend krediet er dus ook heel anders uit zien!

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021