Excite

Maak je aankopen een stuk makkelijker met een creditcard

Miljoenen mensen maken er dagelijks gebruik van: de creditcard. Of je nu in het buitenland zit of een hotelkamer in Nederland wilt betalen, je eigen persoonlijke creditcard komt overal van pas.

Makkelijker dan een creditcard kan het eigenlijk niet worden. Altijd een bestedingslimiet op zak voor wat impulsieve aankopen of een weekend weg. Weet wel dat het saldo op een creditcard altijd op nul staat, door elke betaling die je er dus mee doet, sta je in feite rood. Door deze roodstand moet je rente betalen, iets wat flink kan oplopen als je het bedrag niet aflost. Elke maand int de creditcardmaatschappij een standaard bedrag van je rekening. Betaal je het openstaande bedrag binnen een maand, dan hoef je in de meeste gevallen geen rente te betalen. Wie dit dus in de hand kan houden, heeft aan de creditcard een perfecte financiële vriend.

Heb je bij de betreffende instelling een goede reputatie dan kan het lonen om te onderhandelen over het gehanteerde rentepercentage. Hoewel maatschappijen hier niet mee adverteren, is het wel degelijk mogelijk!

Ben je op zoek naar een creditcard dan kun je kiezen uit vele aanbieders. Visa, Mastercard en American Express zijn toch wel de meest geaccepteerde maatschappijen ter wereld. Let er wel op dat je bij American Express niet kunt aflossen in termijnen, bij de andere twee kan dat wel. Wil je betalingen doen met je creditcard op het internet let er dan altijd goed op dat je dit doet via een beveiligde verbinding. Bij een niet beveiligde verbinding staat er http in de adresbalk, bij een beveiligde https.

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021