Excite

Meer cosmetische ingrepen door crisis

De economische crisis heeft bij Britse plastisch chirurgen juist voor meer werk en inkomsten gezorgd. Ondanks de financiële malaise nam het aantal cosmetische ingrepen in Groot-Brittannië de afgelopen twaalf maanden bij mannen met 7 procent toe, en bij vrouwen met 5 procent, aldus het Britse dagblad The Guardian.

In totaal gingen 38 duizend Britten de laatste twaalf maanden onder het mes. De patiënten zijn bereid om behoorlijk wat geld neer te leggen voor een cosmetische operatie. In 2009 sloten de Britten voor maar liefst 5,8 miljoen euro aan leningen af, om de kosten van de ingrepen te kunnen betalen.

Het hoofd van BAAP, de Briste belangenvereniging voor plastisch chirurgen, denkt dat het toenemende aantal operaties deels het resultaat is van de economische crisis. De enorme toename van het aantal borstvergrotingen, facelifts en neusoperaties is te verklaren doordat mensen in onzekere tijden op zoek gaan naar bekende behandelingen die ook effectief zijn op de lange termijn, aldus de arts.

Het aantal borstvergrotingen bij vrouwen nam toe met 10 procent. Ook mannen zijn in toenemende mate geïnteresseerd in een operatie aan hun decolleté. Zij willen eventuele borsten juist graag verwijderd zien. Dergelijke operaties kwamen de afgelopen twaalf maanden 28 procent meer voor.

In het Verenigd Koninkrijk wordt elk jaar ongeveer 2,6 miljard euro uitgegeven aan plastische chirurgie. De populariteit van zulke ingrepen is voorlopig nog onverminderd. De afgelopen twee jaar steeg het aantal Britten dat koos voor een cosmetische ingreep met 17 procent.

Afbeelding: Flickr, gebruiker madelineyoki

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021