Excite

Meer financiële ruimte met een persoonlijke lening

Wasmachine kapot, een verbouwing op komst of de auto is aan vervanging toe. Iedereen heeft wel eens in een situatie gezeten dat meer financiële ruimte nodig is. En waar veel banken huiverig zijn met het aanbieden van vaak kleine persoonlijke leningen, staan andere aanbieders klaar om particulieren te helpen met een persoonlijke lening in financieel krappe tijden.

Waarom een persoonlijke lening?

Waarom kiezen voor een persoonlijke lening? Het grote voordeel aan dit type lening, is dat je het krediet in één keer uitgekeerd krijgt. Je hebt dus direct een groot bedrag tot je beschikking. Daarnaast worden de hoogte van de rente, het termijnbedrag en de looptijd vastgelegd bij het afsluiten. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kun je rekening houden met je verhoogde maandlasten tijdens het afbetalen. Het belangrijkste nadeel aan een persoonlijke lening, is de beperkte flexibiliteit. Vroegtijdig aflossen of het bedrag van de lening aanpassen is vaak niet mogelijk.

BKR en lening

Heb je een negatieve BKR registratie? Dan kan het lastig zijn om een persoonlijke lening af te sluiten, maar het is zeker niet onmogelijk. Wel zal een negatieve BKR bij een lening een rol spelen. Commerciële aanbieders van een persoonlijke lening kunnen een BKR-registratie namelijk zien als een risico. De gunstige voordelen waarmee een kredietverstrekker adverteert, hoeven dus niet voor een negatief BKR te gelden. Zo kunnen zij strenge voorwaarden stellen, of een hoger rentetarief eisen dan bij ‘normale’ klanten. Ook kan de financiële ruimte beperkt worden door een ingesteld maximum leenbedrag.

Persoonlijke lening vergelijken

Omdat commerciële aanbieders van krediet vaak verschillende leningen in het assortiment hebben, kan het handig zijn om de persoonlijke lening te vergelijken voor het afsluiten. Zo zijn er speciale persoonlijke leningen voor nieuwe auto’s, voor het MKB of een studenten lening. Daarnaast kunnen de rentetarieven behoorlijk uiteen lopen. Dat komt door het risicoprofiel dat de verstrekker van krediet hanteert. De rente en looptijd kunnen onder andere afhankelijk zijn van de woonsituatie (huurhuis of koophuis), gezinssituatie, leeftijd, inkomen en kredietverleden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021