Excite

Meer mensen willen eigen groente kweken

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die een volkstuin willen. De interesse wordt steeds groter en ook jongeren willen tegenwoordig een tuin om daar hun eigen groente en fruit te kweken. Mede door de financiële crisis wordt het traditionele tuinieren steeds populairder. De verkoop van groentezaden stijgt enorm en ook de volkstuinen worden vaker verhuurd.

Een volkstuin is een stukje grond aan de rand van de stad, dat per vierkante meter wordt verhuurd aan de inwoners. Zo kunnen ook flatbewoners hun eigen groente kweken. Vier jaar geleden was het publiek van volkstuinen nog erg oud, maar tegenwoordig is er een groeiende vraag van ook jongere mensen. Volgens deskundigen heeft dit te maken met de financiële crisis, maar ook met de gestegen interesse naar biologische producten.

Een deskundige zegt: ‘Almaar meer mensen komen aankloppen voor advies, ook meer en meer jonge mensen. Ze komen naar onze voordrachten en sluiten zich aan om mee te genieten van onze gezamenlijke inkopen voor zaad en potgrond’. Voor de volkstuinen is er nu zelfs een wachtlijst van soms vier tot zes jaar. Veel mensen haken daardoor weer af van hun idee; ze willen niet zo lang wachten op een stukje grond om te kweken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021