Excite

Meer spaarrente met een deposito

De spaarrente bij Nederlandse banken is op het moment ongekend laag. De economische crisis heeft veel banken de mogelijkheid gegeven om ongestraft de tarieven te verlagen, want wie stalt zijn geld nu nog in goed vertrouwen in IJsland. En wie heeft er op het moment nog veel geld om te sparen? Als jij toch graag wat geld achteruit legt en kiest voor de beste spaarrente, dan is een deposito misschien wel iets voor je.

Een deposito is een spaarrekening waarop je je geld – vaak een vast bedrag – voor een bepaalde periode vast zet. De bank weet dan dat ze daar gebruik van kunnen maken en heeft daar een wat hogere rente voor over. Soms is die rente een procent hoger, of zelfs nog meer. Het belangrijke nadeel is natuurlijk dat je zelf in die periode niet bij je geld kunt. Tenminste, in de regel niet. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen: bij de meeste banken mag je je geld wel weer opnemen als je het bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis nodig hebt. Je moet dan wel aantonen dat je het huis ook daadwerkelijk gekocht hebt.

In principe zijn er al deposito’s van bijvoorbeeld zes maanden. De rente op zo’n deposito is veel langer dan die op een deposito dat bijvoorbeeld vijf jaar loopt. Zo’n langerlopend deposito is wel een mooi potje voor later: je kunt er voorlopig toch niet bij, vergeet het misschien zelfs wel en hebt een leuke meevaller als het geld vrijkomt. Op deze manier kiezen voor de hoogste spaarrente heeft voor en nadelen, weeg ze goed af voor je een keuze maakt!

Afbeelding: Flickr account alancleaver_2000

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020