Excite

Meeste werknemers krijgen meer salaris

  • © Getty Images
De meeste werkende Nederlanders gaan er dit jaar netto iets op vooruit. Volgens loonstrookverwerker ADP zou dat met name gelden voor mensen die tussen de 2.000 en 6.000 euro verdienen. Een modaal loon van 2.662 euro stijgt bijvoorbeeld met ongeveer 12 euro. Wie anderhalf keer modaal verdient, krijgt er zo'n 45 euro bij en voor mensen die twee keer modaal verdienen pakt het nettoloon ongeveer 60 euro hoger uit.

Werknemers die minder dan 19.462 euro verdienen gaan er in principe iets op achteruit, maar dat wordt weer gecompenseerd met de aangifte inkomstenbelasting. Deze groep bestaat vooral uit mensen die parttime werken en jongeren. Zij hoefden eerst nog geen aangifte te doen. Door dit nu wel te doen, gaan zij er uiteindelijk weer op vooruit.

Uiteindelijk wil het stijgende nettoloon overigens niet automatisch zeggen dat mensen écht veel rijker worden van hetzelfde werk. De overheid bouwt namelijk langzaam maar zeker het aantal heffingskortingen af en dat zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld weer minder overblijft aan vakantiegeld.

Onder de streep gaan de mensen in de bouw met een salaris van 3.500 tot 5.000 euro per vier weken er het meest op vooruit en moeten mensen die in de sector metaal en techniek werken en maandelijks 1.250 verdienen het meest inleveren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021