Excite

Minilening vanaf 18 jaar: het kan!

Je bent bezig met je rijbewijs, je wilt een nieuwe scooter of je telefoonrekening viel hoger uit dan verwacht. Er zijn allemaal redenen waarom je tijdelijk best even wat extra geld zou kunnen gebruiken. Als je jonger dan 18 bent, dan heb je eigenlijk maar één oplossing: aankloppen bij je ouders. Want je krijgt een minilening pas vanaf 18 jaar! Als je echter 18 bent, dan kun je de minilening direct aanvragen.

Bijna direct geld op je rekening

Een minilening wordt vanaf 18 jaar afgesloten, omdat banken er dan vanuit gaan dat je volwassen genoeg bent om zelf de gevolgen van je lening te dragen. Ook is de kans dat je een betaalde (bij)baan hebt dan natuurlijk veel groter. Er zijn veel aanbieders die je al een minilening geven binnen tien minuten. Het enige dat je dan hoeft te doen is het aanvraagformulier invullen en het geld staat binnen no time op je rekening. Bij Voorschotje.nl bijvoorbeeld. Daar kun je meteen online tot €600 lenen. Bovendien kan dat af en toe zelfs nog zonder extra kosten en zonder rente.

Denk aan de rente

Het niet hoeven te betalen van rente is wel een uitzondering; in de meeste gevallen zijn juist de rentepercentages voor leningen die kortdurend zijn erg hoog. Een rente van twaalf of dertien procent is niet ongebruikelijk. Ook de extra kosten kunnen aantikken. €25 of €50 per lening lijkt misschien niet veel, maar als je 'maar' €600 leent, is het toch een substantieel bedrag. Houd daarom altijd rekening met de rente als je een minilening afsluit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021