Excite

Gemak van mobiel bankieren

Een jaar of twintig geleden was bankieren lang niet zo makkelijk als nu. Toen moest je alles nog daadwerkelijk via de bank doen. Geld brengen, een overschrijving regelen en rekeningen betalen. Tegenwoordig gaat dat met internet een stuk sneller. En het kan zelfs nog sneller, als je meedoet aan mobiel bankieren.

Wat is mobiel bankieren?

Mobiel bankieren is te vergelijken met internet bankieren, maar dan met je mobiele telefoon. Als je je bij je bank aanmeldt voor mobiel bankieren, dan kun je via je mobiele telefoon je saldo inzien, bij- en afschrijvingen bekijken, rekeningen betalen, geld overmaken en zelfs acceptgiro's inscannen en betalen. Ook kun je natuurlijk nieuwsberichten van de bank lezen. Voor mobiel bankieren heb je meestal een speciale app nodig. Soms volstaat het hebben van een internetverbinding.

Hoe werkt mobiel bankieren?

Elke bank heeft voor mobiel bankieren een specifieke werkwijze, maar in grote lijnen werkt het hetzelfde. Je krijgt van je bank een unieke code, waarmee je toegang krijgt tot je bankgegevens. Die code kun je ook gebruiken om geld over te maken naar rekeningen die je vaker gebruikt. In de meeste gevallen moet je voor (grote) overboekingen naar onbekende rekeningen een andere code hebben. Dat is een extra beveiligingsmaatregel, die voorkomt dat iemand met jouw telefoon én je bankgegevens aan de haal gaat.

Voor het gebruik van mobiel bankieren moet je je aanmelden. Dit kan door de app te downloaden of door bij je bank aan te geven dat je mobiel wilt bankieren. Ook moet je een telefoon hebben die geschikt is voor mobiel bankieren. De meeste smartphones kunnen hiervoor prima gebruikt worden.

Extra kosten voor mobiel bankieren?

Houd je net als de meeste mensen graag je kosten een beetje in de hand? Dan doet het je vast goed om te weten dat mobiel bankieren bij de meeste banken niets extra kost. Uiteraard moet je wel een internetabonnement hebben. Dat abonnement kun je echter ook voor al je andere mobiele toepassingen gebruiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019