Excite

Motorverzekering vergelijken voor de beste deal

Als je een nieuwe motor hebt, wil je natuurlijk het liefst de weg op. Maar doe dat alleen als je verzekerd bent, want anders kunnen de gevolgen niet te overzien zijn. Verzekeren hoeft niet duur te zijn; je kunt een je motorverzekering vergelijken via internet en zo aan de beste deal komen.

Waar let je op?

Als je je motorverzekering wilt vergelijken, moet je natuurlijk weten waar je op moet letten. Het belangrijkst is de dekking. Ben je volledig verzekerd of slechts deels? Ben je verzekerd als je schade aan een ander toebrengt, of wordt ook schade aan jouw voertuig gedekt? En hoe zit het met letsel? Des te beter je verzekerd bent, des te hoger de maandelijkse kosten over het algemeen zijn. Wel kunnen de premies per verzekeraar flink verschillen, waardoor je bij de één een maximale dekking krijgt voor het bedrag waarvoor je bij de ander slechts minimale dekking krijgt. Vergelijken heeft dus zeker zin.

Motorverzekeringen vergelijken op kwaliteit

Als je het goed wilt doen, vergelijk je niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit. Bekijk de beoordelingen van andere klanten of van organisaties als de Consumentenbond. Een bedrijf kan veel beloven, maar als het daar niets van waarmaakt, dan heb je er niets aan. Let hierbij vooral op de gemiddelde doorlooptijd en de bereikbaarheid van de klantenservice. Daar zul je het meest mee te maken hebben. Kijk ook naar hoe makkelijk opzeggen of overstappen gaat; dat is over het algemeen ook een goede indicator van de service die je kunt verwachten van de verzekeraar.

Offertes opvragen

Als je na het motorverzekering vergelijken een goede optie gevonden hebt, vraag dan een of meerdere offertes aan. Lees goed de voorwaarden en kleine lettertjes en ga daarna pas akkoord. Overigens hoeft dit proces niet langer dan een dag te duren, dus je hoeft geen weken te wachten voor je van je motor gebruik kunt maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019