Excite

Nederlanders hebben spijt van euro

Maar liefst 55 procent van de Nederlanders heeft spijt van de invoering van de euro. Dat blijkt uit een wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Een meerderheid van de Nederlanders vindt dat we nooit aan de euro hadden moeten beginnen.

Euro heeft negatief imago

De euro kampt met een steeds negatiever wordend imago sinds de financiële crisis ook op de Europese markten heeft toegeslagen. De steeds weer oplaaiende problemen in landen van de eurozone, zoals recentelijk Cyprus en de matige economische status van Nederland zorgt voor veel van de ontevredenheid.

Dalend vertrouwen in de politiek

Maurice de Hond ziet met de daling van het vertrouwen in de Europese munt, tegelijkertijd een daling van het vertrouwen in de politiek, regering en politici. Dat is ook zondag terug te vinden in de score van de twee regeringspartijen, die samen nu 37 zetels lager staan dan de 79 die VVD en PvdA bij de verkiezingen haalden.

Regering verliest populariteit

Vooral de kiezers van PVV, SP en 50 Plus vinden de euro een grote teleurstelling. Kiezers van CDA en D66 zijn deels teleurgesteld en PvdA en VVD stemmers zijn verdeeld over het onderwerp. Het ligt trouwens niet alleen aan de euro dat het vertrouwen in de politiek afneemt. Het is een algemene trend dat de regering tijdens de regeerperiode aan populariteit verliest.

Nieuwe verkiezingen

Nieuwe verkiezingen hoeven nog niet voor de meeste Nederlanders. Vooral kiezers van PVV, SP en 50PLUS zien graag de regering vertrekken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021