Excite

Sparen bij NIBC: hoe hoog is de rente?

Het sterke punt van NIBC Direct is dat ze hun spaarrekeningen gewoon simpel houden. Bij andere banken heb je soms de keuze uit zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij NIBC Direct kun je kiezen uit een internetspaarrekening en een termijndeposito. Ook kan er een jeugdspaarrekening worden geopend voor je (klein)kind.

Internetspaarrekening

Wil je een internetspaarrekening bij NIBC openen? De rente bedraagt op dit moment 2,70 procent. Deze rente is variabel. Vergeleken bij andere banken is dit één van de hoogste rentes op een internetspaarrekening! Er geldt geen minimum inleg en je kunt geld opnemen en storten wanneer je zelf wilt. Je regelt al je bankzaken online. Voordeel hiervan is dat je 24 uur per dag bij je rekening kunt komen.

Termijndeposito

Bij een termijndeposito zet je het spaargeld voor langere tijd vast. Je kunt zelf de looptijd bepalen. Er geldt een minimum van drie maanden en een maximum van tien jaar. Bij drie maanden ontvang je 2,70 procent rente en bij tien jaar is dit 4,50 procent. De rest van de looptijden zit hier tussenin. Bij deze spaarrekening geldt een minimum inleg van 1.000 euro.

Jeugdspaarrekening

Het is ook mogelijk om een spaarrekening voor je (klein)kind te openen. Deze komt op naam te staan van het kind, maar je blijft als ouder de wettelijke vertegenwoordiger. Tot de 18e verjaardag van het kind houd je dus zelf de verantwoordelijkheid. Je kunt kiezen voor een internetspaarrekening of een termijndeposito. Er gelden dezelfde rentetarieven als bij de spaarrekeningen voor volwassenen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020