Excite

Niet met geld om kunnen gaan?

Niet met geld om kunnen gaan?

Heb jij er problemen mee om met geld om te kunnen gaan? Dan ben je zeker niet de enige. Het kan wel veel problemen opleveren, bijvoorbeeld omdat je teveel geld uitgeeft en daardoor niet kunt sparen of de vaste lasten kunt niet meer kunt betalen. Het is dus van groot belang dat je begrijpt hoe je wél met geld om moet gaan?

Zoek uit waar het probleem zit

Om je probleem aan te kunnen pakken, moet je uitzoeken waar het precies zit. Waar ga je de mist in? Geef je teveel geld uit in kledingzaken, gamewinkels of in andere winkels? Of geef je geld uit wanneer het in je portemonnee zit? Misschien gebruik je de creditcard wel te vaak voor online aankopen. Probeer dus uit te zoeken waar je de mist ingaat. Dit maakt het veel gemakkelijker om een goede oplossing te vinden.

Vind een oplossing

Wanneer je weet wat precies het probleem is, kun je ook een oplossing vinden. Als je bijvoorbeeld te veel geld uitgeeft in bepaalde winkels, neem dan geen bankpas mee, zodat je niet in de verleiding komt. Geef je al je kleingeld uit aan onzinnige dingen? Koop dan een spaarpot waar je alles in gooit. Je kunt ook kiezen voor een spaarpot als een blik, dat je echt open moet draaien om bij het geld te komen. Heb je problemen met de creditcard? Misschien kun je dan besluiten om de creditcard stop te zetten. Ook kan het een oplossing zijn om maandelijks een vast bedrag naar je spaarrekening te laten storten. Dit kan automatisch worden gedaan, zodat je er geen kijk naar hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019