Excite

Nieuwe energieleverancier kiezen

Door een andere energieleverancier te kiezen, kun je flink besparen op je maandlasten. De prijzen op de energiemarkt zijn namelijk vrij, waardoor leveranciers flink met elkaar concurreren. Omdat energie wel wordt geleverd via een energiecontract, is overstappen naar een andere energieleverancier het makkelijkst als je gaat verhuizen of als je contract afloopt.

Energieleveranciers vergelijken

Om je energierekening te verlagen is de eerste stap natuurlijk om je energieleveranciers te vergelijken. Dat gaat gemakkelijk via één van de vele energievergelijkers die online te vinden zijn. Bijvoorbeeld via de website van de Consumentenbond, of via consuwijzer.nl. Om te vergelijken heb je een aantal zaken nodig:

  • • Huisadres
  • • (Verwacht) verbruik elektriciteit in kWh
  • • (Verwacht) verbruik gas per m3
  • • Bijzonderheden, zoals een dubbele meter of stadsverwarming

Vul zoveel mogelijk informatie in, zodat de tool op de site een goede voorspelling kan doen van je verbruik en de kosten ervan. Vaak kun je via de energievergelijkers meteen je nieuwe energieleverancier kiezen. Controleer wel alle gegevens voordat je een energiecontract afsluit. Bekijk ook goed de voordelen in daluren en de kosten van piekuren. In hoeverre heeft dit invloed op jouw gebruik?.

Groene stroom

Veel prijsverschil tussen de leveranciers ontstaat door de manier waarop energie en gas worden gewonnen. Aanbieders met een deel groene stroom zullen duurder uitvallen dan bedrijven die alleen ‘normale’ stroom aanbieden. Maar mogelijk ben je bereid om meer te betalen voor bijvoorbeeld windenergie.

Oud energiecontract?

Het is niet mogelijk om verschillende energieleveranciers tegelijkertijd te hebben. Bij de overstap naar een nieuwe energieleverancier zal daarom vaak een oud energiecontract automatisch worden opgezegd. Kijk dit wel goed na om verrassingen te voorkomen. Houd ook je bankrekening goed in de gaten, zodat je niet onbedoeld dubbel betaalt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021