Excite

Verschillen en overeenkomsten: oldtimerverzekering vergelijken

Wil je een oldtimer kopen of heb je een oldtimer in je bezit? Dan is het belangrijk dat je de juiste oldtimerverzekering of klassiekerverzekering afsluit. Er zijn verschillende vormen van de oldtimerverzekering die het vergelijken waard zijn. Niet alle verzekeraars vergoeden namelijk dezelfde kosten en niet alle verzekeraars hebben dezelfde definitie van een oldtimer.

Verschillen in oldtimerverzekeringen

Oldtimerverzekeringen verschillen over het algemeen in hun definitie van oldtimer. Zo wordt er soms een leeftijd van 20 gehanteerd, maar ook 25 jaar is niet ongewoon. Tevens zijn er verschillen in het gebruik van de auto. Over het algemeen zijn oldtimerverzekeringen speciaal voor hobby-oldtimers, waarmee een maximaal aantal kilometers per jaar gereden mag worden. Denk aan limieten van 5000 of 7.500 kilometer per jaar. Verzekeringen voor oldtimers die jaarlijks meer kilometers maken zijn over het algemeen fors duurder.

Oldtimerverzekeringen premiehoogte

Door de onderlingen verschillen in klassiekerverzekeringen is het dus een goed idee om een oldtimerverzekering te vergelijken voor het afsluiten. Soms lijkt een verzekering goedkoper, maar voldoet deze niet aan de gebruiksvoorwaarden van jouw rijgedrag met je oldtimer. Ook het karakter van de auto telt mee in de bepaling van de premiehoogte.

Punten van vergelijken

Als je een oldtimerverzekering wilt vergelijken, let dan op de volgende punten:

  • Hoe vaak gebruik je de oldtimer
  • Hoe oud is de oldtimer (leeftijd)
  • Hoeveel risico wil je dekken (WA, WA Casco, All-Risk et cetera)
  • Hoeveel kilometers rijd je jaarlijks
  • Ben je lid van een vereniging

Verder zouden oldtimerverzekeringen geen onderscheid moeten maken als het gaat om bijvoorbeeld dekking bij onderhoudsritten, vrije keuze in herstelplek en onderdelen, terugkrijgen van het wrak na aanrijding, geen leeftijdsdiscriminatie en altijd-terug-garantie na een aanrijding. Een goede oldtimerverzekering houdt hier allemaal rekening mee.

Waar kun je oldtimerverzekeringen vergelijken?

Een oldtimerverzekering vergelijken doe je het beste met de verschillende polisoverzichten naast elkaar. Grote aanbieders zijn de ANWB, Univé Reaal en Meeus. Helaas is dat veel werk. Daarom bestaan er handige online tools, zoals premie.nl en verzekeringssite.nl, waar je snel en gemakkelijk een verzekering kunt vinden naar jouw voorkeuren. Vaak kun je zelfs online de verzekering meteen afsluiten. Voorwaarde is wel dat je oldtimer APK gekeurd is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021