Excite

Onbezorgd op reis gaan met een reisverzekering

Nadat je je droomvakantie hebt geboekt kan er natuurlijk altijd iets misgaan. Dan is het enorm handig een reisverzekering te hebben die de geleden schade dekt.

Als je regelmatig wilt genieten van een welverdiende vakantie, is het vervelend als je onverhoopt voor kosten komt te staan door vervelende gebeurtenissen. Een reisverzekering kan dan echt uitkomst bieden. Reisverzekeringen kun je zo uitgebreid maken als je wilt. Zorg er in ieder geval voor dat je je verzekert tegen diefstal of verlies van bagage, medische kosten, ongevallen en verlies van geld.

Let wel goed op dat een verzekeraar bij diefstal van bagage alleen uitkeert als de bagage niet zichtbaar is opgeborgen in een goed werkende kofferbak. Auto’s met een derde of vijfde deur moeten een hoedenplank hebben. Zo kunnen er meer voorwaarden zijn waaraan je moet voldoen voordat de verzekering overgaat tot betaling.

Ga je regelmatig op reis dan kun je overwegen een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo ben je het hele jaar door goed verzekerd tegen alle dingen die je belangrijk vindt. Wel is er een addertje onder het gras. Een doorlopende reisverzekering bied alleen dekking als je korter dan 6 maanden in het buitenland verblijft. Zit je er langer dan zul je opnieuw een verzekering af moeten sluiten.

Voor een paar euro per jaar ben je dus het hele jaar door verzekerd tegen allerhande onkosten en ongemakken, mits je de kleine lettertjes in de contracten leest!

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021