Excite

Hoe kun je online een rekening openen?

Online rekening openen

Wil je een nieuwe bankrekening? Je hoeft tegenwoordig niet meer naar een bankkantoor te gaan: je kunt ook heel gemakkelijk online een rekening openen. De meeste banken hebben wel de mogelijkheid om online een rekening te openen.

Welke bank wil je?

Bekijk welke banken er zoal zijn waar je een rekening kunt openen en bedenk goed wat voor jou een geschikte bank is. Kijk dus naar de voorwaarden en mogelijkheden en bepaal op deze manier waar je een rekening wilt openen. Op de websites van de verschillende banken kun je vaak precies zien wat zij als voorwaarden hebben. Je kunt kiezen uit banken als ING, Rabobank, ABN Ambro, Bank of Scotland, MoneYou en vele anderen. Op Google kun je allerlei banken vinden. Kies wel vaak voor een Nederlandse bank, om problemen zoals met de Iceland Bank te voorkomen. Je kunt vaak je geld niet terugkrijgen bij buitenlandse banken wanneer de bank failliet gaat.

Rekening openen

Op de sites van de banken zie je vaak precies hoe je een rekening moet openen. De meeste banken vragen om je gegevens, zoals je adres en sofinummer. Je ziet op je scherm precies wat je moet invullen en er kan bijna niets mis gaan. Met een paar dagen krijg je de informatie vaak thuisgestuurd, zoals je bankpas en pincode.

Toch hulp nodig?

Heb je toch hulp nodig met het openen van een bank. Je kunt bij de meeste banken telefonisch contact opnemen. Sommige banken hebben ook een live chat, waarbij je contact op kunt nemen met een medewerker in de chatbox.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019