Excite

Op zoek naar een goede hypotheek

Je hebt allerlei verschillende soorten hypotheken, zoals de Aflossingsvrije hypotheek, de Lijfrente hypotheek, de Lineaire hypotheek, de Spaarhypotheek en de Hybride hypotheek. Dit zijn slechts enkele vormen van hypotheken waar je uit kunt kiezen. Iedere soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Sommige hypotheken zijn zelfs erg complex, waardoor het een stuk minder duidelijk is.

Bij het afsluiten van welke hypotheek dan ook, wordt er altijd gekeken naar je inkomsten en die van je partner. Je moet immers wel een hypotheek afsluiten die je ook daadwerkelijk kunt aflossen. Er wordt ook gekeken naar het soort inkomen wat je hebt. Wie een vaste baan heeft, heeft immers meer zekerheid om de jaren van de hypotheek deze ook daadwerkelijk af te lossen. Als je een eigen bedrijf hebt, moet je van minimaal drie jaar de inkomsten kunnen laten zien.

Als je weinig verstand hebt van hypotheken is het raadzaam contact op te nemen met een financieel adviseur. Zij hebben verstand van zaken en kunnen je helpen bij het maken van een juiste keuze.

Maak de keuze voor een hypotheek niet zomaar. Ook niet als je contact hebt met een financieel adviseur. Ga goed na of de hypotheek echt geschikt voor je is en vergelijk eventueel vergelijkbare hypotheken met elkaar.

Afbeelding: Flickr account elpablo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021