Excite

Hoe kun je de opbrengst van een spaarrekening berekenen?

Veel mensen hebben een spaarrekening. Ze sparen bijvoorbeeld voor grote uitgaven en het is altijd handig om wat geld achter de hand te hebben. Ieder jaar krijg je rente over je spaargeld. Hierdoor wordt de opbrengst van je spaarrekening ieder jaar groter.

Verschillende spaarrekeningen

Wanneer je een spaarrekening wilt openen, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld je geld vrij kunnen opnemen of zet je het spaargeld liever vast? Een andere mogelijkheid is de optie om iedere maand een vast bedrag te storten. De opbrengst van je spaarrekening zal harder groeien, dan wanneer alleen de jaarlijkse rente wordt bijgeschreven. Een goede site met de actuele rentestanden van dit moment is Spaarrente.nl.

Opbrengst spaarrekening berekenen

Je kunt online heel gemakkelijk de opbrengst van je spaarrekening berekenen. Dit kan bijvoorbeeld op Berekenen.geld-gids.nl/sparen-beleggen. Je kunt je spaarsaldo berekenen aan de hand van je startsaldo, de inleg, de spaarrente en het aantal jaar dat je het geld op de spaarrekening laat staan. Dit kan van pas komen als je een bepaalde opbrengst voor ogen hebt of als je gewoon nieuwsgierig bent. Bij de berekening wordt er wel vanuit gegaan dat er geen geld van je spaarrekening wordt gehaald en dat de inleg en rente de gehele looptijd gelijk blijven.

Nog meer berekeningen

Op Berekenhet.nl heb je de mogelijkheid om nog meer berekeningen uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld de opbrengst van je spaarrekening vergelijken als je zou kiezen voor een spaarrekening met een hoger rentepercentage. Ook kun je uit laten rekenen hoe lang en hoeveel je moet sparen om een bepaald spaardoel te bereiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019