Excite

Open je eigen persoonlijke spaarrekening

Op betaalrekeningen krijg je helemaal geen rente uitgekeerd, beleggingen kunnen riskant zijn en je geld in een oude sok stoppen biedt ook weinig soelaas. Een spaarrekening openen is dus de beste keuze, als je het hebben van geld nog een beetje rendabel wilt maken.

Ook als je je juist meer geld wilt ‘maken’, helpt een spaarrekening mee. Mocht je promotie hebben gemaakt en je extra salaris opzij willen zetten dan is een spaarrekening ideaal. Aan het einde van het jaar krijg je de rente uitgekeerd en in een aantal gevallen kan dat lekker oplopen. Zet je bijvoorbeeld je spaargeld voor een aantal jaren vast, dan is de rente ook een stuk hoger. Je moet dan dus wel zeker van je zaak zijn, dat je dit geld absoluut niet nodig hebt.

Houd voor jezelf een checklist bij de hand voordat je een spaarrekening opent. Zet hierop wat je spaardoel is, of je tussentijds over je geld wilt kunnen beschikken en of er kosten verbonden zijn aan het opnemen van het spaargeld.

Vergelijken kan dus veel geld opleveren, zeker in de rentepercentages zitten grote verschillen. Vergelijkingssites geven de actuele rentestanden weer, dus een middagje surfen kan je zo 1 procent extra rente opleveren! Bepaal voor jezelf hoe je wilt sparen. Ben je bijvoorbeeld slecht in sparen, dan is automatisch sparen een goede optie. Als je inkomsten onregelmatig zijn dan zou je kunnen kiezen voor flexibel sparen op een spaarrekening. Kijk bij het openen van een spaarrekening altijd naar de overige voorwaarden die banken hanteren en kijk of je je daar in kunt vinden.

Afbeelding: Excite.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019