Excite

Optimaal gebruik maken van je spaarrente

Als je wil sparen, kun je geld opzij zetten op een spaarrekening. Per maand, per kwartaal of per jaar krijg je van het gespaarde geld een percentage op je rekening erbij gestort. Op die manier verdien je met sparen een beetje meer. De spaarrente die je krijgt, kan per bank en per rekening verschillen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een spaarrekening met een variabele rente. Als de rente dan stijgt, ontvang je meer geld. Het nadeel ervan is, dat de spaarrente ook kan dalen. Je kunt daarom ook kiezen voor een rekening met een vast rentepercentage, zodat je precies weet wat je krijgt. Er zijn verschillende vergelijkingssites waarbij je kunt zien bij welke bank en bij welke rekening je de meeste rente krijgt. Ook kun je de voorwaarden van banken onderling vergelijken.

Tegenwoordig kun je ook via internet sparen. Een internetspaarrekening is bijna hetzelfde als een gewone spaarrekening, maar het biedt je de mogelijkheid om al je transacties en je saldo 24 uur per dag bij te kunnen houden. Het loont soms om een internetspaarrekening te openen, omdat daarbij de rentetarieven hoger kunnen zijn dan bij een gewone spaarrekening.

Veel mensen sparen door elke maand een bepaald bedrag naar de spaarrekening te boeken. Maar je kunt ook kiezen voor een spaardeposito. Daarbij wordt, in overleg met je bank, je spaargeld voor een bepaalde tijd weggezet. Je kunt dan niet bij je spaargeld komen, maar het voordeel is dat je gedurende de looptijd een vaste rent krijgt. Je weet uiteindelijk precies hoeveel geld het je zal opleveren.

Afbeelding: Flickr, Andrea Guerra

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021