Excite

Gemakkelijk overstappen met je bankrekening

Veel mensen blijven hun leven lang bij één bank, dat zijn ze nu eenmaal gewend. Maar als je allang niet meer tevreden bent over je bank of als je een veel lagere rente krijgt dan veel andere banken bieden, dan kan het best aantrekkelijk zijn om het overstappen met je bankrekening eens te overwegen.

Heel eenvoudig

Tegenwoordig is het overstappen met je bankrekening helemaal niet moeilijk meer. Sterker nog; veel banken regelen dit onderling met elkaar en bieden jou als klant een overstapservice. Dat wil niet zeggen dat je helemaal niets meer in de gaten moet houden. Voor je overstapt is het zinvol om goed te kijken naar een alternatief. Laat je niet alleen verleiden door lagere kosten of hogere rentes, maar lees ook ervaringen van anderen over die rekening. Hoewel het overstappen met je bankrekening niet moeilijk is, is het zonde om het voor niets te doen. Houd ondertussen voor jezelf bij welke betalingen binnenkomen op de rekening die je op wilt heffen en welke betalingen via automatische incasso's eruit gaan. Als je maar kort de tijd hebt om je overstap te regelen, pak dan je oude bankafschriften erbij en controleer deze betalingen over een periode van tenminste een jaar. Dan moet je alles in kaart kunnen brengen.

Controleer betalingen

Als je bij het overstappen gebruik maakt van een overstapservice, dan worden je rekeningen eigenlijk dertien maanden naast elkaar gehouden. Alle automatische incasso's worden dan overgezet naar je nieuwe rekening en eventuele betalingen die nog op de oude rekening bijgeschreven werden, worden ook op de nieuwe rekening gezet. Controleer dit altijd goed, zodat er geen dubbele bedragen worden afgeschreven!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019